Στην παρέμβασή του, στην ανοιχτή εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, o νέος Πρόεδρος, επικεντρώθηκε στα εξής θέματα:
• Στην ανάγκη οι επιχειρήσεις να έλθουν πιο κοντά στην κοινωνία και για το πώς μπορεί να χτιστεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά τους με τις επιχειρήσεις να κάνουν το πρώτο βήμα, με διάθεση αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.
• Στη σημασία που έχει η αύξηση του ειδικού βάρους της εγχώριας βιομηχανίας στο σύνολο της οικονομίας. Στόχος του ΣΕΒ είναι να αυξηθεί η συμμετοχή της βιομηχανίας στο ΑΕΠ από 10% σε 15% μέσα σε 10 χρόνια. Αυτή η αύξηση θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη και αν επιτευχθεί ο στόχος θα δημιουργηθούν σταδιακά 550.000 νέες, καλά αμειβόμενες και σταθερές θέσεις εργασίας στη χώρα.
• Σε τρείς πρωταρχικές οριζόντιες προτεραιότητες που οφείλουμε να αγκαλιάσουμε: την ψηφιακή επανάσταση, την ενίσχυση των δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας και την πράσινη ανάπτυξη. Έμφαση δόθηκε στις πρόσθετες πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει ο ΣΕΒ για να υποστηρίξει τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
• Και τέλος, στη διαχείριση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Με προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ο κ. Παπαλεξόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη διαφύλαξης του ευάλωτου, υγιή παραγωγικού ιστού της χώρας και στις δύσκολες αποφάσεις που χρειάζεται να ληφθούν από την κυβέρνηση για το πώς θα αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της κρίσης, με τι προτεραιότητες και τι πόρους. Ιδιαίτερα στάθηκε στο στοίχημα της αύξησης των εγχώριων και ξένων επενδύσεων, στο οποίο ο ΣΕΒ φιλοδοξεί να συνδράμει ουσιαστικά.
Ο κ. Παπαλεξόπουλος ανέδειξε, επίσης, «το μεγάλο ζητούμενο της συλλογικότητας, την οποία όποτε κατακτούμε, δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
Διαβάστε εδώ όλη την ομιλία